⏰ що дає малинове варення при застуді? Як пити малинове варення?

Чим допомагає малинове варення при застуді?

10:00
час читання —2   хв.

малинове варення зазвичай нам давали мами і бабусі перед сном. Під час застуди і відразу після затяжних зимових гулянь немає нічого кращого, ніж чай, в який додана пара ложок малинового варення. Ідеально, якщо малинове варення зварено зі своєї малини — концентрація користі в такому варення найвища.

Суть напою в тому, щоб без «хімії» підтримати імунітет людини. Малина володіє природним жарознижуючим і потогінним засобом. Навіщо ж потрібен чай? — насправді, чай грає важливу роль: по-перше, він теплий (спочатку — гарячий, але пара ложок варення з холодильника швидко перетворять його в теплий), а значить точно допоможе від ознобу. По-друге, чай з варенням не так сильно б'є по шлунку, як варення в чистому вигляді — ліки «заходить» м'яко і дбайливо до організму. Ну і по-третє, так смачніше. Що вже там, гормони задоволення хворому точно не завадять.

Як пити малинове варення? — у другій половині дня: не перед самим сном, тому що малина має сечогінну властивість, а за годину-дві до сну. Якщо організм хворий, в ночі ви прокинетеся в поту і доведеться міняти нижній одяг. Краще її приготувати заздалегідь. Так само кімната для сну повинна бути гарненько провітрена заздалегідь: потім, під час дії малини протяги виключені, інакше можна погіршити власний стан. Пити малину потрібно вже лежачи в ліжку, гарненько загорнувшись. Саме в теплі організм почне потіти — і малина «спрацює» на користь цього процесу. На наступний ранок, якщо все пройшло гладко — ви відчуєте полегшення. Значить, організм « попотів» не дарма.
скільки варити / поради / чим допомагає малинове варення при застуді?

поділитися з друзями
Рейтинг
(поки оцінок немає )
Сколько варить?