час читання —3 хв.
злипатися макарони можуть з кількох причин:
- при варінні — або невірна варіння ,або погані макарони;
- сорт пшениці. При покупці макаронів потрібно обов'язково подивитися на сорт пшениці. Рекомендується вибирати макарони твердих сортів з пшениці дурум.;
- перед варінням макарони рекомендується промити під проточною водою. Деякі виробники роблять макарони з поганих сортів пшениці, які містять в собі багато крохмалю і мало білка. Це і призводить до того, що макарони злипаються. Для уникнення неприємної ситуації слід дивитися інформацію на упаковці;
- одні люди люблять більш тверді макарони, інші — м'які. Важливо не переварити продукт, щоб в результаті не було каші. На 100 гр макаронів досить 1 л води. Варяться макарони від 7 до 15 хвилин, в залежності від того, яка твердість продукту необхідна в результаті;
- після варіння в холодильнику злипаються практично будь-які макарони, досить їх просто перемішати з маслом, і вони знову стануть розсипатися.