⏰ макарони злипаються після варіння-що робити, щоб врятувати?

Якщо злиплися макарони, як їх врятувати?

10:00
час читання —4   хв.

якщо після варіння макарони злипаються, є кілька способів їх врятувати, але перш ніж це робити, давайте розберемося з причинами чому макарони при варінні злипаються, щоб в майбутньому отримати «безпроблемні» макарони.
1. Якість макаронів — макарони з борошна не вищого сорту можуть розмокати, перестають тримати форму макаронів.
2. Додавання в макарони яєць або яєчного порошку — такі макарони обов'язково злипнуться. Якщо ви зварили яєчну локшину — такі макарони взагалі створені для супів, і навіть в них вони миттєво розварюються, тому з'їсти їх потрібно моментально.
3. Неправильний час і / або потужність варіння. Якщо ви поклали макарони зв'язкою в теплу воду, а після перетримали їх за часом, і при цьому не заважали, такі макарони злипаються.

Отже, що робити, якщо макарони злиплися. Є кілька варіантів:

  1. Якщо макарони злиплися на початку варіння, слід збільшити вогонь і спробувати розділити макарони лопаткою або виделкою — іноді навіть простіше викласти злиплу зв'язку макаронів, злегка остудити і розділити руками.
  2. якщо макарони зім'ялися в кашу в друшляку через те що ви їх переварили, просто промийте їх і обсмажте такі макарони на великій кількості вершкового масла.
  3. якщо макарони злиплися сильно, але з'їсти їх все-таки потрібно, поріжте макаронний «брикет» невеликими кубиками і обсмажте з чимось смачним — з тушонкою або фаршем.
поділитися з друзями
Рейтинг
(поки оцінок немає )
Сколько варить?