відомі всім макарони в сучасній кулінарії частіше називають пастою. Чому? Відповідь полягає в тому, що страви з макаронних виробів з'явилися в Італії. А в перекладі з італійської слово« паста »або« pasta » означає Тісто. Тобто все, що приготовлено з твердих сортів пшениці і води, і зварено у воді або бульйоні, італійці називають пастою. По суті тісто, яке тільки замісили і не розкатали, що не висушили, дуже схожий на звичну для нас пастоподібну масу.
видів італійської пасти налічується до сотень назв.Одні з них — Вермічеллі, звичні для нас вермішелі, з італійського означає«черв'ячки ». Лінгвіні « язички», ми їх знаємо, як локшину. Перераховувати різновид пасти можна дуже довго. Але чому у нас це блюдо все ж зветься макаронами? Справа в тому, що в Італії товсті трубочки називаються макероні. У минулі часи на полицях наших магазинів продавалися саме вони. Згодом у нас з'явилися різні форми італійського аналога, а назва залишилася однойменна.