зі свіжого буряка можна приготувати швидку хрустку закуску. Інгредієнти знадобляться наступні:
1 кілограм буряка,
40-50 мілілітрів оцту 9%,
1 склянка соняшникової олії,
2 склянки води,
перець горошком — 4-5 штук, часник, кінза, сіль і цукор — за смаком.
приготування помиті, але неочищені коренеплоди приблизно однакового розміру відварюють у воді до готовності. Поки буряк вариться, готують маринад: наливають в каструлю воду, додають оцет, масло і горошини чорного перцю, доводять до кипіння і кип'ятять 7 хвилин. Потім в маринад кладуть подрібнені часник і кінзу, сіль і цукор. Кип'ятять ще 5 хвилин, знімають з вогню і залишають настоюватися, щільно закривши каструлю кришкою.
варений буряк чистять від шкірки, нарізають зручним способом (кільцями, великими кубиками), укладають в каструлю і заливають остиглим маринадом. Через кілька годин смачна і корисна закуска буде готова до вживання.