манну кашу роблять з пшениці. На будь-якому пакеті з манкою написано «з м'яких сортів пшениці» або «з твердих сортів пшениці». Пшеничних полів на Русі тьма тьмуща — але манка не завжди входить в раціон харчування дорослих: так вийшло, що інші продукти з пшениці знайшли куди більш широке застосування. Приклад — звичайна мука або макарони робляться з тієї ж крупи, що і манна каша — тобто з тієї ж пшениці. Як правило, роблять манку на тому ж заводі, де борошно і макарони. Відбувається це так: пшеницю збирають, відокремлюють зерна від полови, чистять, а ядра мелять до стану борошна грубого помелу. У такому вигляді манку можна побачити, заглянувши в пакет з нею. Звичайно, манку потрібно варити і з манки вже ніколи не вийдуть макарони або борошно, проте іноді манкою можна замінити ту ж борошно — наприклад, при приготуванні клярі або для загущення фаршу або оладок.
манна каша з крупи якої рослини?
час читання —5 хв.