⏰ маслюки почервоніли при варінні-що робити? Чому при варінні або смаженні маслюки червоніють. Способи прибрати червоність маслюків.

Причина почервоніння маслюків

10:00
час читання —3   хв.

позначимо відразу: маслюки не змінюють свого кольору при варінні. Вони не стають рожевими або червоними при варінні або смаженні. Просто до маслюків потрапив інший, теж їстівний, гриб.

така особливість – купувати червонуваті, лілові відтінки – властива іншим грибам, а саме козлякам, козенятам, як їх називають в народі. Цей вид належить до сімейства маслюків і дуже схожий на них зовні. Буває, що і досвідчені грибники помиляються щодо того, що потрапило до них у кошик. Але переживати не варто. Козенята — їстівні і смачні гриби, які не поступаються ні в чому маслюкам. Їх можна сміливо вживати в їжу, варити, тушкувати, сушити, а буруватий або рожевий відтінок відвару тільки додасть оригінальність страв. Якщо ж ви вважаєте, що почервоніння підсумкового страви ні до чого — просто промийте гриби після варіння. У бульйон можна додати трохи томатної пасти (з оцтом), щоб зробити почервоніння більш природною.

поділитися з друзями
Рейтинг
(поки оцінок немає )
Сколько варить?