⏰ способи, як зварити моркву для салату - час і способи його заощадити при варінні

Скільки варити моркву для салату?

10:00
час читання —3   хв.

для салату вибирають тверду велику моркву, без чорних плям і тріщин. Краще брати солодку моркву (спробувати заздалегідь), Така в салатах разом з сіллю набуває особливого «солодко-солоний» смак.

бажано, щоб всі овочі були приблизно одного розміру. Перед варінням морква слід добре промити і пошкребти. А ось чистити ножем морква небажано, так само як і розрізати на частини. Сполоснувши коренеплоди під проточною водою, слід скласти їх в каструлю і залити злегка підсоленим окропом. Довести до кипіння на сильному вогні, потім зменшити його і варити під кришкою. Варити моркву можна на плиті в каструлі – 20-25 хвилин; в пароварці – 30-35 хвилин; в мультиварці – час залежить від обраного режиму; в мікрохвильовці – в спеціальному посуді близько 10 хвилин. Готовність овочів перевіряється ножем. Якщо вістря легко входить в морква, значить вона вже зварена. Можна вимикати плиту і зливати воду.

також можна використовувати скороварку, але особливого сенсу немає: процес самої варіння короткий (6-7 хвилин), але час іде на очікування випуску пари. Якщо ви забули заздалегідь підготувати овочі для Олів'є , можна виграти дорогоцінні хвилини, розрізавши моркву на частини перед відварюванням і для охолодження помістивши її в пакет і в крижану воду.

поділитися з друзями
Рейтинг
(поки оцінок немає )
Сколько варить?