у загальному випадку, кабачки їдять смаженими, тушкованими або вареними у вигляді ікри. Сирими кабачки є не те що не можна — але не прийнято. Навіть якщо кабачки дуже молоді, ніжні і без насіння, спосіб їх вирощування і добрива невідомий, а тому будь-які кабачки краще приготувати. До того ж, сирі кабачки практично не мають ніякого смаку. А для людей з проблемами шлунково-кишкового тракту сирі кабачки можуть стати цілим випробуванням. Коротше кажучи, будь-які кабачки краще готувати.
іноді кабачки додаються в салати — у рецептах пишуть, що кабачки повинні бути сирими. В цьому випадку рекомендується взяти не звичайні кабачки, а молоденькі цукіні — темно-зелені кабачки невеликого розміру практично без насіння, але і їх краще очистити від шкірки і хоча б обдати окропом.
є і кабачки, які просто не розгризти в сирому вигляді. Наприклад, кабачки сорту « спагетті» — і взагалі все кабачки великих сортів потрібно спочатку приготувати.