Як зробити салат з капусти на зиму
продукти
Капуста — 2 кілограми
помідори — 1 кілограм
морква — 2 середніх
солодкий перець — 2 великих або 4 маленьких (300 грам)
часник — 2 голови
соняшникова олія — половина склянки
сіль — 2 столових ложки з гіркою
цукор — половина склянки
чорний мелений перець — 1 чайна ложка
оцет 9% — 1 чайна ложка
підготовка продуктів
1. Капусту очистити від сухого листя, вимити і насухо обтерти.
2. Розрізати качан капусти навпіл (в ідеалі так, щоб трохи зачепити качан з одного боку).
3. Нашаткувати капусту тонкими шматочками приблизно 5х0, 5 сантиметра.
4. Капусту викласти в миску і трохи пом'яти.
5. Помідори вимити, обдати окропом і очистити від шкірки і дрібно нарізати.
6. Часник очистити від лушпиння і дрібно нарубати.
7. Солодкий перець очистити від насіння і плодоніжки і дрібно нарубати.
зимовий салат з капусти в каструлі
1. У каструлю викласти овочі, поставити на вогонь.
2. Влити олію, всипати цукор, сіль і перець.
3. Довести овочі до кипіння при регулярному помішуванні.
4. Викласти до варяться овочів капусту, перемішати і варити 25 хвилин на середньому вогні без кришки, потім влити оцет і добре перемішати салат.
зимовий салат з капусти в мультиварці
1. Овочі, крім капусти, викласти в каструлю мультиварки.
2. Мультиварку налаштувати на режим « гасіння» і час — 45 хвилин.
3. Через 15 хвилин викласти в салат капусту і варити до закінчення роботи режиму.
4. Влити в салат оцет і перемішати.
заготівля салату з капусти на зиму
готовий салат укласти по гарячих стерилізованих банках і закатати. Після того, як банки з салатом остудити, прибрати їх на зберігання.
як зробити салат з капусти з перцем
продукти
Капуста — 2 кілограми
болгарський перець — 1 кілограм
Лук — 2 голови
морква — 2 штуки
Петрушка — 1 великий пучок
рослинна олія — 1,5 склянки
сіль — 2 столових ложки з гіркою
цукор — половина склянки
оцет 9% — 3 столових ложки
перець горошком — 10 штук
підготовка продуктів для салату з капусти і болгарського перцю
1. Капусту очистити, помити і обсушити.
2. Нашаткувати капусту тонкою соломкою.
3. Болгарський перець очистити від плодоніжки і насіння, нарізати півкільцями.
4. Ріпчасту цибулю очистити від лушпиння і нарізати кільцями.
5. Моркву натерти на крупній тертці.
6. Петрушку помити, обсушити і дрібно нарубати.
приготування салату з капусти на зиму в каструлі
1. Овочі та зелень викласти в каструлю, перемішати, посолити і поперчити, пом'яти руками.
2. Залити овочі маслом і поставити на вогонь.
3. Варити овочі при помішуванні 30 хвилин.
4. Всипати цукор, додати оцет і добре перемішати салат з капусти з маслом.
приготування салату з капусти з перцем в мультиварці
1. Викласти овочі в ємність мультиварки, додати сіль і перець, перемішати.
2. Влити олію, ще раз перемішати.
3. Налаштувати мультиварку на режим « Випічка» і час 45 хвилин.
4. Додати оцет і цукор, перемішати готовий салат з капустою і перцем.
заготівля салату з капусти і болгарського перцю
5. Розлити салат з капустою і болгарським перцем по гарячих стерилізованих банках, закатати, остудити і прибрати на зберігання.
Фкуснофакти
— при приготуванні салату з капустою овочі необхідно досить часто помішувати. Так як рідини в салаті трохи, овочі можуть пригоріти і зіпсувати смак заготовки.
— заготівля салату з капусти займає 1 годину.
— з даної кількості інгредієнтів вийде 3 літри готового салату з капустою.
— вартість продуктів для заготівлі салату з капусти в сезон (з липня по вересень) — близько 125 грн. (на Червень 2020 року).
— при варінні салату з капусти можна мелений перець замінити гострим — всього на наше кількість продуктів знадобиться 1 стручок.