⏰ як приготувати морквяну ікру на зиму - рецепт і секрети, як зробити заготовку ще смачніше

Як зробити морквяну ікру?

15:00
Варити ікру з моркви 45 хвилин.

Як приготувати ікру з моркви

Продукти
морква — 9 середніх (1,5 кілограма)
Червоний ріпчаста цибуля — 6 голів
солодкий перець — 3 середніх
Петрушка — 0,5 пучка
лимонний сік — 100 мілілітрів
рослинна олія — 250 мілілітрів
Томатна паста — 220 грам
Сметана — 150 грам
сіль — за смаком
чорний перець — за смаком

Як зварити ікру з моркви
1. Морква вимити і очистити. Солодкий перець вимити, вирізати плодоніжки, видалити насіння і перетинки. Лук очистити від лушпиння.
2. Моркву натерти на дрібній тертці і залишити в окремій глибокій тарілці.
3. Червону цибулю і половину пучка петрушки дрібно нашаткувати, перець порізати на шматочки розміром в півсантиметра.
4. У розігріту сковороду налити 100 мілілітрів рослинного масла і викласти туди моркву.
5. Обсмажити моркву до напівготовності і появи легкої золотистої скоринки протягом 5 хвилин. Викласти отриману масу в блендер.
6. Додати в сковороду половину рослинного масла і викласти в неї для обсмажування подрібнену цибулю.
7. Обсмажувати цибулю 4 хвилини, безперервно помішуючи. Довести до золотистої скоринки і додати його в блендер до моркви.
8. Вилити в сковороду останні 75 мілілітрів рослинного масла і відправити обсмажувати подрібнений солодкий перець на 2 хвилини.
9. Підрум'янений солодкий перець і рубану зелень додати до загальної маси в чашу блендера.
10. Всі овочі подрібнити в блендері до пюреобразной консистенції на високій швидкості протягом 4 хвилин.
11. Додати в пюре 220 грам томатної пасти і 150 грам сметани. Перемішати на низькій швидкості.
12. Отримане морквяно-томатне пюре викласти в глибоку емальовану каструлю і варити на слабкому вогні 12 хвилин, постійно помішуючи.
13. Закрити каструлю кришкою, залишивши зазор і томити на повільному вогні 5 хвилин.
14. Вимкнути плиту, ікру посолити, додати 100 мілілітрів лимонного соку і перець за смаком.

Як зварити ікру з моркви в мультиварці
1. Замість каструлі помістити отриману масу в блюдо мультиварки і готувати в режимі «гасіння» 20 хвилин.
2. Додати лимонний сік, сіль і улюблені спеції.

Фкуснофакти

калорійність ікри з моркви — 129 ккал/100 грам.

— морквяна ікра готова до вживання гарячої або остигнула .

— перед подачею ікру з моркви декорують гілочками петрушки, кінзи, кропу.

— Для пікантності у смаку в готову морквяну ікру можна додати часник, попередньо пропущений через чеснокодавку або будь-які спеції, які ви звикли додавати в свої страви.

— для приготування ікри з моркви рекомендується вибрати дерев'яну або пластикову лопатку .

— Для консервування розкласти морквяну ікру в банки, що пройшли стерилізацію, закатати і дати самостійно охолонути природним шляхом, накривши теплою ковдрою.

— Середня вартість продуктів для приготування морквяної ікри в Києві — 100 грн./2 літри ікри (дані на Червень 2020 року).

поділитися з друзями
Рейтинг
(поки оцінок немає )
Сколько варить?