коли залишається гречана каша, не потрібно поспішати її викидати. Це прекрасний гарнір сам по собі і компонент багатьох можливих страв.
— Гречку можна обсмажити з тушонкою, мідіями, грибами (смаженими або маринованими), просто додати масло і зелень.
— кожна господиня має в» арсеналі " парочку смачних варіацій на тему запіканок. Так, гречка добре поєднується з грибами і яйцем.
— з залишилася з вечора каші виходять чудові гречаники, котлети, биточки, оладки, начинка для млинців і пирогів і навіть гречаний торт.
якщо гречки залишилося багато, з неї завжди можна зварити супчик . Розігріта в мікрохвильовці гречка нічим не відрізняється від свіжозвареної, а каша з додаванням обсмажених овочів і ковбасок стає оригінальним новим блюдом.
Якщо в холодильнику допустимо гречку зберігати два-три дні, то на більш тривалий термін готову кашу можна заморозити. Це зручний і економний варіант зберігання продуктів.