⏰ які помилки допускають при варінні рису? - Розповідаємо у вигляді докладної таблиці.

TOP помилок при варінні рису!

10:00
час читання —4   хв.

взагалі, зварити рис досить просто — потрібно лише дотримуватися пропорції 2:1, налаштувати помірний режим кип'ятіння, накрити каструлю кришкою і таймер на 20 хвилин. Але на ділі дотримуватися всіх правил не завжди з руки. Ця таблиця розповість про найпоширеніші помилки, що допускаються при варінні рису, як їх виправити і попередити в майбутньому.

Причина як впливає на підсумкове блюдо Як виправити
багато води, мало рису Рис занадто розбухає і стає як каша стежити за ходом варіння і через 20 хвилин спробувати рис на м'якість. Якщо м'який, надлишки води злити через друшляк.
Мало води, багато рису Рис не встигає пом'якшити, висихає і хрумтить доварити з додаванням гарячої води і шматком вершкового масла.
пересіл Рис несмачний зварити ще прісного рису і змішати з пересоленим, надлишки заморозити.
Преснота Рис несмачний додати масла і спецій.
вогонь занадто великий Рис висихає і підгорає тільки варити рис заново.
вогонь занадто маленький Рис розбухає, але залишається твердим включити вогонь побільше.

 

 

 

поділитися з друзями
Рейтинг
(поки оцінок немає )
Сколько варить?