час читання —4 хв.
взагалі, зварити рис досить просто — потрібно лише дотримуватися пропорції 2:1, налаштувати помірний режим кип'ятіння, накрити каструлю кришкою і таймер на 20 хвилин. Але на ділі дотримуватися всіх правил не завжди з руки. Ця таблиця розповість про найпоширеніші помилки, що допускаються при варінні рису, як їх виправити і попередити в майбутньому.
Причина | як впливає на підсумкове блюдо | Як виправити |
багато води, мало рису | Рис занадто розбухає і стає як каша | стежити за ходом варіння і через 20 хвилин спробувати рис на м'якість. Якщо м'який, надлишки води злити через друшляк. |
Мало води, багато рису | Рис не встигає пом'якшити, висихає і хрумтить | доварити з додаванням гарячої води і шматком вершкового масла. |
пересіл | Рис несмачний | зварити ще прісного рису і змішати з пересоленим, надлишки заморозити. |
Преснота | Рис несмачний | додати масла і спецій. |
вогонь занадто великий | Рис висихає і підгорає | тільки варити рис заново. |
вогонь занадто маленький | Рис розбухає, але залишається твердим | включити вогонь побільше. |