⏰ 10 перевірених способів, як остудити гарячий чай

Як остудити гарячий чай?

10:00
час читання —4   хв.

заварювати чай потрібно правильно, без поспіху, як і пити. А як вчинити, якщо часу насолодитися напоєм мало? Правильно-швидко остудити, решту часу витратити на чаювання.

ароматний чай, заварений за правилами, листової, якісний, плюс крутий окріп, пару хвилин і напій богів готовий. Але відразу пити його неможливо, такий він обпалює. А якщо час підтискає? Піти без смачного напою, а ввечері вилити темну холодну рідину в раковину? Або пити, обпалюючи рот? Але ж давно відомі способи, як швидко остудити чай.

10 перевірених і ефективних способів швидкого охолодження чаю:
1. Покласти в гарячу заварку відразу якомога більше чайних ложечок. Метал забере на себе всю температуру, остудивши напій до приємної температури.

2. Попередньо заморозити кип'ячену воду. Кілька таких льодишек зроблять мате питним. Альтернатива-спеціальні кульки з рідиною всередині, їх теж тримають в морозилці, вони охолоджують рідину, не розбавляючи її.

3. Заморожувати цукор, краще рафінад. Коли в киплячий напій кинути шматочок або ложечку замороженого цукру, чай помітно охолоне.

4. Бабусин спосіб — пити чай з блюдця. Велика площа, плюс додаткове охолодження під час наливання – охолодження йде помітно швидше.

5. Допомагає переливання з однієї чашки в іншу. Особливо, якщо наливати його в металеву (емальовану або алюмінієву) кухоль, він охолоне дуже швидко.

6. Якщо чаювання планується в зимову пору року, то можна поставити гарячу чашку у прочиненого вікна. Хвилин через 5 напій буде теплим.

7. Поставити чашку в ємність з холодною водою. Тепловіддача через керамічні стінки невелика, але все одно буде швидше, ніж просто на повітрі.

8. Кілька ложок холодного молока в киплячу заварку, вишуканий напій стане приємний на смак і температуру. 9. Заздалегідь приготована кип'ячена вода стане відмінним рішенням, якщо потрібно розвести гарячий чай.

10. Просте, але ефективне рішення – перемішувати напій ложечкою, паралельно обдуваючи. Окремо ці прийоми менш ефективні.

поділитися з друзями
Рейтинг
(поки оцінок немає )
Сколько варить?