⏰ якщо яловича печінка пахне гноєм, що робити? Чи можна її позбавити від запаху?

яловича печінка пахне гноєм — що робити?

10:00
час читання —3   хв.

взагалі, якісна яловича печінка не повинна віддавати будь-яким неприємним запахом. Погано пахнути субпродукт може в декількох випадках:
— були порушені санітарні норми при зберіганні і транспортуванні;
— печінка Стара;
— печінка від некастрованого бичка;
— печінка від тварини, яка померла від хвороби.

вживання в їжу такої печінки вже саме по собі небезпечно (за винятком пункту 3). Але якщо немає іншого виходу, можна спробувати прибрати неприємний запах і потім варити печінку звичайним способом.

Кілька варіантів, як прибрати запах гною:

найпростіше — вимочити печінку в холодній воді . Частина, що залишилася в печінці кров буде переходити в воду, тому рідина потрібно кілька разів поміняти.

вимочити печінку в молоці . Печінка — це фільтр організму, а молоко добре виводить токсини. Молоко також слід поміняти 2 — 3 рази.

вимочити печінку у воді , розчинивши в ній попередньо оцет, сіль і цукор. Можна залишити на ніч.

найрадикальніший спосіб — вимочити субпродукт в міцному розчині марганцівки на 15 хвилин, потім — 30 хвилин в молоці, після чого ретельно промити водою.

після вимочування печінку добре очищають від всіх жилок і плівок, солять і перчать. Готують з додаванням пахучих трав і спецій, щоб готову страву мало приємний аромат.

поділитися з друзями
Рейтинг
(поки оцінок немає )
Сколько варить?