⏰ чому з'являється голод після того, як поснідаєш вівсяною кашею?

Чому після вівсяної каші хочеться їсти?

10:00
час читання —3   хв.

чому від настільки корисною, вівсяної, каші так хочеться їсти? Адже, здавалося б, вона поживна, вариться на молоці і подається з маслом і хлібом? Але насправді у такого ефекту є кілька причин.

  • однією з причин появи почуття голоду після вживання вівсяної каші є звичка їсти щось більш щільне і калорійне. Для більшого насичення рекомендується повільніше пережовувати кашу, а також додати до страви бутерброд.
  • друга причина пов'язана з наявністю цукру в вівсяній каші. Підвищення інсуліну в крові може викликати відчуття голоду вже через півгодини. Замінити кашу на сніданок можна білковими продуктами. Вранці білок засвоюється набагато краще, а відчуття насичення залишається на тривалий проміжок часу. Якщо ж вівсянку не хочеться замінювати, то в неї можна додати додаткові продукти. Мед і горіхи відмінно підійдуть. Також можна додавати фрукти. Подібна добавка ніяк не зашкодить фігурі, швидше додасть організму енергію і легкість.
  • третя причина полягає в швидкому перетравленні каші організмом. Почуття насичення може і з'явиться після більшої порції продукту, але голод виникне вже скоро і організм зажадає перекусу.
поділитися з друзями
Рейтинг
(поки оцінок немає )
Сколько варить?