⏰ якщо пригоріла вівсянка, що робити? Чи можна її їсти?

вівсяна каша пригоріла, що робити?

10:00
час читання —4   хв.

Якщо пригоріла вівсяна каша, варіант дії тільки 1: зварити вівсяну кашу, враховуючи нюанси варіння . Навіть якщо каша згоріла в повному обсязі, запах гару миттєво просочує кашу і є її вже не захочеться. ДО РЕЧІ, каструля від пригоріла каші відмивається неважливо — потрібно відмочувати пару годин, потім чистити шкіркою з содою.

вівсяна каша — поживний і корисний сніданок для дорослих і дітей. З шматочками фруктів, медом, горіхами — це справжні ласощі, яке можна із задоволенням їсти щоранку. Рецепти приготування вівсяної каші зазвичай не викликають ніяких складнощів. Головне, вгадати з консистенцією, щоб каша не вийшла занадто рідкою або, навпаки, густий, і періодично помішувати в процесі варіння.

буває, що каша починає пригорати. Щоб казус не повторювався, необхідно знайти причину. Найчастіше, це відбувається через занадто високу температуру. Якщо ви варите кашу на звичайній плиті, необхідно зменшити вогонь. Для приготування слід вибирати посуд з товстим дном. Досвідчені кухарі радять спочатку налити в каструлю трошки води і довести до кипіння і тільки потім наливати молоко і засипати пластівці. Якщо ви для приготування вівсяної каші використовуєте мультиварку, потрібно досвідченим шляхом підібрати оптимальний режим — часто підходить режим томління. При цьому час варіння не повинно перевищувати 20-25 хвилин. Якщо каша все-таки прилипає до дна чаші, то перед початком можна змастити дно вершковим маслом і збільшити кількість молока, роблячи кашу трохи рідшою, ніж зазвичай.

поділитися з друзями
Рейтинг
(поки оцінок немає )
Сколько варить?