⏰ чи можна їсти вівсяну кашу кожен день?

Чи можна їсти кожен день вівсяну кашу?

10:00
час читання —4   хв.

вівсянка — це дуже корисна крупа, але навіть вживаючи її в їжу, пам'ятайте про міру. Інакше вийде як в приказці: «примусь дурня богу молитися — лоб розб'є».

  • щоденне вживання вівсяної каші на сніданок ніяк не зашкодить людському організму. Набагато небезпечніше їсти вівсянку при кожному прийомі їжі. Людині швидше набридне вживати одне і те ж, але проблема полягає в іншому. У вівсяній каші міститься фітініловая кислота, яка вимиває кальцій з організму. Якщо чергувати вівсянку з іншою їжею, то вона відновить співвідношення кальцію в організмі, але якщо немає — з часом виникне дефіцит кальцію.
  • вживання вівсяної каші швидкого приготування (каші без варіння) при кожному прийомі їжі дійсно може завдати шкоди організму. Постраждати може шлунок. У Каші швидкого приготування містяться хімічні елементи, які і впливають негативним чином на шлунок. До того ж, вівсянка для каш без варіння додатково обробляється і швидкість приготування служить не кращу службу користі підсумкового страви. Виходить, ви обманюєте організм, з'їдаючи «порожнечу», ви миттєво насичується швидким сніданком, але насправді вже через пару годин після такого сніданку хочеться їсти.
  • вівсянка містить в собі безліч корисних елементів, але надмірне вживання продукту може призвести до плачевних наслідків . Навіть при дотриманні дієти рекомендується максимум раз в 2 тижні робити відпочинок від вівсянки.
поділитися з друзями
Рейтинг
(поки оцінок немає )
Сколько варить?