Як солити часник
продукти на одну трилітрову банку
часник молодий 1,5 кілограма
сіль — 450 грам (2/3 склянки)
Як солити часник по кроках
- ножицями обрізати часнику хвостики на половину і помістити часник в чисту трилітрову банку.
- в окремій ємності з'єднати холодну воду з 1/3 солі (приблизно 150 грам) і перемішувати, поки сіль не розчиниться повністю.
- залити часник сольовим розчином.
- прикрити банку чайним блюдцем.
- залишити часник засолюватися при кімнатній температурі на чотири доби.
- після чотирьох діб вилити перший розсіл, притримуючи часник в банку.
- часник і банку промити під проточною водою.
- укласти часник назад в банку.
- підготувати такий же сольовий розчин, як в перший раз і залити їм часник.
- залишити часник ще на п'ять діб під блюдцем.
- після п'яти діб повторити пункти з 6 — 9.
- закрити банку гумовою кришкою і залишити часник при кімнатній температурі на десять діб.
- після десяти діб прибрати часник в підвал або холодильник.
Фкуснофакти
який часник солити
щоб засолити часник, використовуйте тільки молоді цибулини, коли на них ще не утворилося багато шарів грубої шкірки. Часник солять протягом травня — початку червня, через сезон якраз в цей час часник на ринках і в магазинах найбільш дешевий, і знайти хороший молодий часник можна без проблем — легко дізнатися його по круглій формі, ніжно-зеленим хвостикам і трохи влажноватой шкірці.
яку сіль використовувати
слід використовувати сіль середнього помелу, тому що сіллю "Екстра" легко зробити розсіл надмірно концентрованим. Перевірити готовність розсолу можна поклавши в нього сире яйце. Якщо солі буде недостатньо яйце піде на дно. Важливо щоб яйце було свіжим, адже старі яйця спливають навіть у звичайній воді.
сольовий розчин готується з розрахунку 50 грам солі на 1 літр води.
солимо смачний часник
Хвостики обрізають на половину для того, щоб полегшити солі контакт з зубчиками, а сама головка не втратила своєї форми.
на перших етапах засолювання часник починає бродити, виділяючи бульбашки газу. Тому в перші 9 діб банку не можна закривати кришкою. Інакше потрапили в пастку гази можуть розірвати банку, створивши тиск всередині неї.
Правильно засолений часник повинен залишатися пружним і хрустким. Перед тим, як прибрати часник в холодильник, щільно упакуйте його в целофановий пакет — це вбереже інші продукти (наприклад, сир або молоко) від прийняття в себе часникового аромату.
Подивіться ще, як
маринувати часник
з оцтом!