⏰ як приготувати свеку на зиму - рецепт і секрети, як зробити заготовку ще смачніше

бурякова бадилля на зиму

10:00
Заготовки з бадилля варити 10-20 хвилин в залежності від рецептури.

заготівля бадилля з зеленню

продукти
бурякова бадилля — 600-700 грам
Петрушка — пучок
кріп — пучок
часник — 4-5 великих зубців
ріпчаста цибуля — 2 цибулини
цукор — 100 грам
сіль — 25 грам
Вода — 1 літр
Гвоздика — кілька бутонів
перець — 8 горошин
яблучний оцет — 100 мілілітрів

Як зварити заготовку на зиму з бурякової гички
1. Бурякове бадилля разом з листям помити, відокремити листя від стебел.
2. Стебла і листя нарізати смужками довжиною 4-5 сантиметрів.
3. Кріп, петрушку, часник вимити, подрібнити.
4. Почищену цибулю нарізати півкільцями.
5. З'єднати нарізані стебла і зелень бадилля, кріп, петрушку, часник, цибулю, змішати.
6. Одержаний салат викласти в стерилізовані банки.
7. У каструлю налити воду, оцет, покласти гвоздику, горошини перцю, цукор, сіль.
8. Помістити каструлю з маринадом на середній вогонь, дати закипіти, потримати 5-7 хвилин.
9. Розлити маринад по банках з салатом, не закриваючи їх, почекати 5-7 хвилин.
10. Вилити маринад з банок з салатом назад в каструлю, кип'ятити 4 хвилини.
11. Остаточно залити бурякове бадилля маринадом, закрити стерилізованими кришками.
остудити заготовку і прибрати на зберігання.

проста заготівля з бурякової гички

продукти
бурякова бадилля — 600-700 грам
цукор — 90 грам
сіль — 30 грам
оцет 9% — 100 мілілітрів
чорний перець — 8 горошин
лавровий лист — 1 лист

як зварити заготовку з бурякової гички на зиму
1. Бурякове бадилля помити, на 5 хвилин замочити в окропі.
2. Дрібно нарубати бурякове бадилля разом з листям.
3. Розкласти нарізану бурякове бадилля по стерилізованим банкам.
4. Змішати в каструлі літр води, цукор, покласти сіль, лавровий лист, перець.
5. Помістити каструлю з маринадом на великий вогонь, дати закипіти.
6. Влити в киплячий маринад оцет, варити дві хвилини.
7. Влити маринад в банки, не накриваючи їх, відставити так на 5 хвилин.
8. Вилити маринад назад в каструлю, дати закипіти, остаточно розлити по банках з бадиллям, закрити стерилізованими кришками.

поділитися з друзями
Рейтинг
(поки оцінок немає )
Сколько варить?