час читання —3 хв.
смак пересоленого холодцю вирівняти досить просто. І для цього є кілька способів. Перш за все, варто переконатися, що холодець точно пересолений. Не забувайте, що в гарячому вигляді кількість солі відчувається сильніше. Якщо все-таки ви впевнені, що потрібно терміново рятувати блюдо, тоді є такі варіанти:
- збільшити кількість холодцю , зваривши несолоний і змішавши. Добре застигає, наприклад, на курячих лапках.
- проварити холодець з додаванням великої кількості води (краще пробувати), а після варіння додати розведений желатин. скільки желатину додавати залежить від декількох факторів;
- проварити в холодці який-небудь гарнір — рис, картопля, гречку, помістивши в марлю або спеціальне сито, — який витягне надлишок солі;
- використовувати холодець для приготування інших страв — виходять чудові борщ, печеня, суп, холодець, салати, просто з гречкою та ін.
- радикальний спосіб — зварити холодець з нуля , за всіма правилами.