час читання —5 хв.
Рис — один з найпопулярніших гарнірів, до того ж його готувати досить швидко. Але що ж робити, якщо при варінні рису ви додали занадто багато солі?
- найвірніший і простий спосіб — промити крупу кілька разів водою . Так, зайві кристали солі покинуть ваше блюдо з рідиною.
- можна змінити концепцію вашого кулінарного шедевра і « потомить» рис з овочами , особливо добре вбирає зайву сіль томат. З цієї суміші вийде відмінний гарнір або набір для плову або супу.
- прожарити на сковороді, додавши трохи масла, солодкої кукурудзи і горошку . Частина солі перейде до них.
- використовувати пересолений рис як інгредієнт складного блюда — імпровізувати плов , наприклад.
- якщо рис пересолений, допоможе і родзинки — розмочити його в окропі хвилин 20 і всипати в рис, злегка пом'яти і родзинки вбере сіль в себе.
- найрадикальніший спосіб виправлення — зварити рис заново, за всіма правилами.