час читання —4 хв.
ця стаття розповість, як врятувати квасоля, якщо ви її пересолили. Варіантів безліч, вибирайте будь-який зручний зі списку.
квасоля не з тих продуктів, які можна запросто замінити. Її потрібно вимочувати у воді, а потім довго варити . Якщо квасоля пересолена, то продукт все-таки можна врятувати. Однак необхідно правильно підібрати поєднання з іншими стравами. Куди ж можна додати пересолену квасолю:
- додати в пересолену квасолю рис і дочекатися закінчення його приготування.
- заморозити квасолю, а потім при приготуванні супу додати її.
- добре промити, потім зварити у великій кількості води. Таким чином вода візьме в себе зайву сіль.
- промити у воді, потім згасити з болгарським перцем і томатами. Бажано використовувати солодкі томати.
- приготувати грузинське блюдо лобіо.
- додати пересолену квасолю в салат. Особливо варіант підійде для вінегрету.
- змішати квасолю з несолоними продуктами. Добре підійдуть мариновані гриби. Також можна змішати з картоплею, особливо якщо вона солодка. Підбирати можна і інші продукти в залежності від смакових уподобань.
- Якщо квасоля смажилася на сковорідці з іншими овочами, можна покласти в сковорідку мішечок з марлі з рисом. Він вбере в себе зайву сіль, що допоможе відновити нормальний смак приготованого блюда.
не варто додавати в блюдо з пересоленої квасолею цукор. Це може виправити ситуацію з великою кількістю солі, але смак зміниться.