час читання —3 хв.
іноді можна випадково пересолити гречку при варінні і вчасно не помітити це — помітити вже тоді, коли гречка зварена. Що ж робити?
є кілька вірних способів врятувати гречку від пересолу.
- якщо каша вже готова – залити її окропом, дати постояти кілька хвилин, а потім злити воду або процідити через друшляк. Якщо пересіл виявлений під час варіння – додати води, сухої гречки і ще поварити.
- також можна зварити стільки ж прісної гречки і перемішати з солоною.
- промити гречку, а потім прогріти на сковорідці з додаванням вершкового масла, і добре буде якщо воно буде злегка солодкувате.
- приготувати несолоне м'ясне або овочеве блюдо — і змішати його з пересоленої гречкою, тоді загальне блюдо буде збалансовано-солоним.
- приготувати з пересоленої гречки котлети — змішати з фаршем, цибулею і яйцем — солі в котлетне місиво більше, звичайно, додавати не потрібно.
щоб в майбутньому не переборщувати з сіллю, почитайте всі правила, Як варити гречку !