час читання —3 хв.
Перловка може бути жорсткою по 2 причин:
- Крупа не замочувалася на ніч. Перловку обов'язково потрібно замочувати на ніч перед варінням , щоб вона зберегла цілісність крупинок і одночасно з цим була м'якою при прожовуванні.
- термін і умови зберігання не дотримані. Купуйте крупи з датою виробництва, зазначеної печаткою. Або вимагайте сертифікати при покупці перловки наразвес, адже ви не знаєте, скільки крупа могла зберігатися до покупки.
і пам'ятайте, при варінні перловки обов'язково потрібно дотримуватися правил замочування і інтенсивності приготування, тоді перловка вийде м'якою і смачною. Ну а що ж робити, якщо ви варите, скажімо, розсольник — а перловка для нього ніяк не звариться? Зусиль шкода, не виливати ж бульйон через перловки? Розповідати. У будь-якому магазині зараз продається пропарена перловка — вона не вимагає замочування. Відцідити бульйон, приберіть жорстку перловку, а натомість неї всипте перловку з пакетика. З точністю 100% Ваш розсольник буде врятований.