⏰ чи Реально переварити холодець, якщо варити його занадто довго?

Чи Реально переварити холодець?

10:00
час читання —3   хв.

холодець вариться довго — для повного розм'якшення м'яса і виварювання колагену потрібно часом до 8 годин. Але навіть таке довге в приготуванні блюдо можна легко зіпсувати, якщо неуважно поставитися до рецептури. Іншими словами, холодець можна переварити — м'ясо втратить приємну волокнистість, а желе стане занадто твердим. Особливо обережним слід бути при варінні холодцю в скороварці — під тиском м'ясо вариться интенесивнее і іноді трапляється перебір.

Як не переварити холодець:

  1. 1. Варіть легке м'ясо (курку, свинину) менше, ніж яловичі і свинячі частини на кістки.
  2. 2. Додавайте трохи солі — якщо води випарується занадто багато, холодець стане пересоленим.
  3. 3. Про всяк випадок завжди майте желатин або агар-агар, щоб зробити желе менш концентрованим при застиганні.

і звичайно, використовуйте весь арсенал правил для досягнення найсмачнішого результату.

поділитися з друзями
Рейтинг
(поки оцінок немає )
Сколько варить?