час читання —3 хв.
холодець вариться довго — для повного розм'якшення м'яса і виварювання колагену потрібно часом до 8 годин. Але навіть таке довге в приготуванні блюдо можна легко зіпсувати, якщо неуважно поставитися до рецептури. Іншими словами, холодець можна переварити — м'ясо втратить приємну волокнистість, а желе стане занадто твердим. Особливо обережним слід бути при варінні холодцю в скороварці — під тиском м'ясо вариться интенесивнее і іноді трапляється перебір.
Як не переварити холодець:
- 1. Варіть легке м'ясо (курку, свинину) менше, ніж яловичі і свинячі частини на кістки.
- 2. Додавайте трохи солі — якщо води випарується занадто багато, холодець стане пересоленим.
- 3. Про всяк випадок завжди майте желатин або агар-агар, щоб зробити желе менш концентрованим при застиганні.
і звичайно, використовуйте весь арсенал правил для досягнення найсмачнішого результату.