час читання —3 хв.
Причин, чому перловка залишається жорсткою навіть після довгої варіння, може бути кілька:
- Мало води при замочуванні, — перловка вбирає всю воду, але для розм'якшення їй потрібно ще. правильні пропорції — на півсклянки перловки 2 склянки води, неправильні — на ту ж кількість всього 1 стакан води.
- замочування перловки в тісному посуді — тоді при розбуханні перловка просто стискається в тісних стінках, для замочування перловці потрібен простір. Правильна посуд — широка і глибока тарілка, Каструля з круглими стінками. Неправильний посуд — кружка, тарілка під гнітом іншої тарілки, і т. п.
- відсутність замочування — перловку обов'язково потрібно замочувати , за винятком крупи з варильних пакетиків.
- Стара крупа або крупа низького сорту. Точно покаже развариваемость розмір крупи — дрібна оброблялася більше, а значить найімовірніше стане м'якою. Якщо сумніваєтеся — просто купите перловку в варильних пакетиках, така точно розвариться.