⏰ правильні пропорції перловки і води

пропорції води і перловки

10:00
час читання —3   хв.

Перловка — за швидкістю варіння займає почесне друге місце знизу відразу після квасолі. Але це не робить перловку складною в приготуванні. Крім дотримання часу варіння , достатньо всього лише правильно визначити пропорції перловки і води — і ви точно отримаєте смачну розсипчасту і, до речі, дуже корисну їжу.

Перловку перед варінням потрібно промити, щоб ячмінне борошно при наполяганні і варінні точно змилася. Для цього потрібно викласти перловку в глибоку тарілку і поставити під кран з холодною водою. Найкраще допомагати собі, перебираючи крупинки між пальцями — більше 3 хвилин процес не займе навіть якщо ви варите багато перловки. Далі прямо в цю ж тарілку налити води — на пару сантиметрів більше, ніж рівень перловки. Можете використовувати точні пропорції для замочування: на 1 стакан перловки 2 склянки води. Важливо, щоб при цьому крупі було досить просторо — вона повинна набухати. Після замочування (близько 8 годин, можна залишити на всю ніч).

після замочування перловку важливо варити по іншим пропорціям: крупа за час набухання збільшиться приблизно вдвічі — там, де був стакан, вийде 2. Тобто на кожну склянку набряклою перловки потрібно 2 склянки води. у міру варіння перловка вбере в себе практично всю воду.

поділитися з друзями
Рейтинг
(поки оцінок немає )
Сколько варить?