час читання —3 хв.
вийшов сухим плов — ще не катастрофа. Можна внести корективи, які врятують блюдо. Зробити це дуже просто. Знадобиться трохи м'ясного бульйону або просто окропу, або обсмаженого в олії цибулі. Один із зазначених інгредієнтів потрібно в невеликій кількості перемішати з пловом. Додавати краще потроху, щоб не отримати зворотний результат — переварену рисову кашу. Властивість рису швидко вбирати в себе рідину дозволить плову за лічені хвилини придбати необхідну соковитість. Такий нехитрий прийом дає можливість господині виправити становище і набути досвіду в приготування плову на майбутнє: води в плов слід додавати в 2,5 рази більше, ніж рису, і варити на повільному вогні, щоб не пересушити.