⏰ якщо маслюки з нальотом цвілі.

Чи можна їсти маслюки з цвіллю..?

10:00
час читання —3   хв.

якщо ви знайшли пліснявий Маслюк в лісі, не беріть його. До процесу розкладання гриба вже підключилися комахи і бактерії, просто небезпечні для людини. Нічого хорошого з таких грибів зварити вже не вийде.

якщо ви замаринували гриби, поява цвілі дуже прикро, адже додається оцет та інші сильні консерванти, які по ідеї від пліснявості захищають. Або посуд була недостатньо продезінфіковані. У будь-якому випадку, не турбуйтеся: мариновані гриби краще не маринувати заново — але промити і пустити в суп, на вареники або на картоплю цілком можна. Звичайно, попередньо перевіривши гриби на смак: головне, щоб не гірчили.

якщо ви засолили маслюки, і зверху з'явилася цвіль, треба перевірити, наскільки глибоко вона проникла. І пересолити гриби, але тільки в тому випадку, якщо цвіль не пішла глибоко всередину. Злити всю рідину і засолити маслюки заново в свіжому розсолі, постійно тримаючи на контролі їх якість. Стерилізацію і дезінфекцію провести більш строго.

поділитися з друзями
Рейтинг
(поки оцінок немає )
Сколько варить?