якщо креветки погано чистяться, значить, вони варилися з порушенням технології. Варити креветки потрібно 2 хвилини, великі (наприклад, тигрові) — 3 хвилини, тоді вони не втратять ніжний смак, і чистити їх буде легше.
складно очистити і смажені на сковорідці креветки, тому що м'ясо прилипає до панцира. Смажити їх потрібно 2-3 хвилини в залежності від розміру. Коли креветки почервоніють, смажити ще 1 хвилину і прибрати зі сковороди. Дрібні креветки краще чистити до смаження.
вибирати креветки потрібно ретельно. Якщо вони пересушені, білястого кольору або з потемнілими головами — вони виловлені давно і починають псуватися. Несвіжі креветки загрожують серйозним отруєнням, крім того, вони теж погано чистяться.
погано чистяться і переморожені креветки. Слід уникати вагового товару з великою кількістю крижаної глазурі і упаковок зі снігом всередині — це вказує на повторне заморожування і можливе псування продукту.