час читання —1 хв
Плов з куркою — улюблена страва наших співвітчизників в силу простоти, ситності і яскравого смаку. При тому, що плов не найпростіше блюдо, сам процес складається з досить нехитрих етапів, тому при наявності часу і початкових кулінарних навичок досить просто діяти послідовно:
- спочатку готуємо те, що готується довше, тобто курку: якщо використовується філе, все дуже просто. Кубики курки викласти в каструлю або казан з розжареним маслом, і смажити 10 хвилин. Курки візьміть мінімум 3 філе, при смаженні філе миттєво зменшується в розмірі.
- додати рубані цибулину і моркву (великі), і смажити ще 10 хвилин.
- додати спеції для плову, сіль, зверху засипати рисом (1,5-2 склянки) і залити окропом на пару сантиметрів вище рівнем — подбайте про те, щоб окріп у вас до цього моменту був підготовлений.
- виставити таймер на 30 хвилин, вогонь зробити тихим, накрити плов кришкою. По закінченню часу плов перемішати і настояти 10-20 хвилин.