після варіння холодець ніяк не хоче застигати і схожий на невдалий кисіль? Причин такої неприємності небагато:
порушення пропорцій при готуванні страви. Занадто багато води зіпсує холодець. Чи не заливайте м'ясо водою більше, ніж на 5 сантиметрів. Сім разів відміряй ,один раз налий — золоте правило при варінні холодцю! Неувага до дотримання пропорцій — найпоширеніша помилка кулінарів.
недостатній час варіння. Холодець повинен виварюватися не менше шести годин. За цей час м'ясо розпадається на окремі волокна і желатин потрапляє в воду, утворюючи желеподібну масу. При належному часу готування бульйон застигає сам, без додаткових добавок.
правильні пропорції і неквапливість при готуванні — ось секрет приготування
ідеального холодцю
.
що робити, якщо маслюки червиві — пояснюємо на пальцях.