найчастіша причина гіркоти кабачків — перезріли. Відбувається це так: свіжий кабачок зривають, і процес їх зростання припиняється. Пара днів лежання навіть піде кабачку на користь, якщо він злегка недостиглий. Але далі насіння, які знаходяться всередині кабачка, продовжують рости, і хоча цього не видно, — досить активно. Вже через тиждень такі кабачки стануть жовтого кольору, а в крайньому випадку їх насіння навіть можуть прорости на поверхню: це означає, що вони не придатні в їжу. Насіння вбирають в себе соки, які їм необхідні для продовження зростання, з м'якоті. Але все ж ці насіння ще занадто« юні », щоб стати солодкими. Ось і виходить, що перезрілий кабачок гірчить. У кращому випадку, таке блюдо не принесе користі організму. Але не турбуйтеся — проросли кабачки чи ні, завжди видно при розрізанні неозброєним оком. Це найчастіша причина, по якій гірчить кабачок.
якщо ж кабачок був зовсім без насіння або вони точно не проросли, причин може бути безліч: неправильна обробка кабачків речовинами, хвороби кабачка, відволожилася борошно (якщо ви готували кабачки смажені в борошняної паніровці). Але звичайно, якщо кабачок віддає гіркотою, його не слід вживати в їжу. У кращому випадку, це марне блюдо.