⏰ чому компот у міру варіння забарвлюється в білий колір? - Пояснюємо всі причини.

Чому компот білий?

10:00
час читання —5   хвилин.

зазвичай компот прозоро-блідих відтінків, і тільки 1 компот завжди виходить білим без будь-якої прозорості. Це компот з яблук — для нього нормально, що він забарвлюється в білий колір. І навпаки, було б дивно, що яблучний компот залишився прозорим — швидше за все, це літні червоні яблука, дуже солодких сортів, з таких рідко роблять компоти. А ті, що покислее та багатший пектином (наприклад, білий налив), на Русі таких яблунь найбільше — вони і фарбують компот. ДО РЕЧІ, природним пектином багаті не тільки яблука — забарвити компот в білий колір можуть і сливи, і персики. Боятися цього не потрібно.

поділитися з друзями
Рейтинг
(поки оцінок немає )
Сколько варить?