⏰ як приготувати салат манжа на зиму - рецепт і секрети, як зробити заготовку ще смачніше

скільки готувати салат манго?

00:00
Для приготування 3 літрів салату манж необхідно 2 години.

заготівля салату манго на зиму

продукти
болгарський перець — 1 кілограм (краще Різнокольоровий)
томати — 1,5 кілограма
баклажани — 1 кілограм
морква — 150 грамів
ріпчаста цибуля — 500 грамів
часник — половина великої головки
соняшникова олія — 100 грамів
цукор — 50 грамів
сіль — 50 грамів
оцет 9% — 50 грамів
чорний перець — на кінчику чайної ложки
гіркий перець — невеликий шматочок стручка

Як варити салат манго
1. Відібрати стиглі овочі, помити під проточною водою, почистити цибулю від лушпиння, морква від шкірки, баклажани — від плодоніжок (якщо шкірка жорстка, її теж рекомендується очистити). Очищені овочі ще раз обполоснути.
2. Пропустити 1,5 кілограма томатів через м'ясорубку або подрібнити за допомогою блендера.
3. Порізати 1 кілограм баклажанів кружечками (не дуже товстими), трохи посолити і залишити їх на годину.
4. Кілограм болгарського перцю нарізати соломкою ,півкіло великих цибулин — півкільцями, якщо дрібні, можна різати кільцями.
5. Морква (150 грамів), 1/2 головки часнику, невеликий шматочок гіркого перцю провернути все через м'ясорубку. Отриману суміш змішати з приготованим томатним соусом.
6. Вилити масу в каструлю і поставити на середній вогонь. Як тільки суміш підігріється, додати спеції, півсклянки олії і 50 грамів оцту, довести до кипіння.
7. Промити від солі нарізані баклажани і додати їх разом з перцем і цибулею до киплячої суміші. Зменшити вогонь і тушкувати салат ще протягом 40 хвилин.
8. Поки манго гаситься, простерилізувати банки, просушити і остудити їх.
розкласти салат по банках, остудити і прибрати на зберігання.

Фкуснофакти

— подавати салат манж рекомендується в якості закуски до будь-яких рибних, м'ясних страв, а також страв з птиці, ще манж можна використовувати як заправку в супи. Якщо салат розігріти, він може подаватися як гарнір.

— Салат манжу добре зберігається протягом 1 року при кімнатній температурі і не втрачає смакових якостей. Відкриту банку зберігати в холодильнику не більше 3 тижнів.

—манго отримав свою назву від італійського слова « mangiare», в перекладі воно означає « їжа», « їсти».

— пропорції традиційного салату манж — на 1 кілограм баклажанів 1,5 кілограма помідорів і 1 кілограм болгарського перцю. Незважаючи на те, що пропорції припускають найбільшу кількість томатів, баклажани найяскравіше виступають в салаті, будучи злегка підсолодженими томатами і болгарським перцем. Тому салат можна з повною впевненістю назвати балкажанним.

поділитися з друзями
Рейтинг
(поки оцінок немає )
Сколько варить?