⏰ як приготувати мариновані вишні на зиму - рецепт і секрети, як зробити заготовку ще смачніше

Скільки маринувати вишні?

10:00
Для заготівлі маринованої вишні необхідно 1 годину провести на кухні. Маринуватися вишня буде 10 днів.

мариновані вишні

продукти
2 банки по 700 мілілітрів
Вишня — 1,2 кілограма
цукор — 60 грам
сіль — чверть чайної ложки
Гвоздика — 3 бутона
кориця — 1 паличка
Вишневий лист — 6 штук
винний оцет — 100 мілілітрів
Вода — 200 мілілітрів

підготовка продуктів
1. 1,2 кілограма вишні вимити, видалити кісточки.
2. Обполоснути водою і ошпарити окропом вишневе листя.
3. Покласти в банки по 3 вишневих листа. Поділивши порівну, засипати вишню.

приготування маринаду
1. Налити 200 мілілітрів води в каструлю, додати 3 бутони гвоздики, 60 грам цукру, чверть чайної ложки солі, паличку кориці. Маринад варити 5 хвилин після закипання.
2. Додати в маринад 100 мілілітрів винного оцту. Припинити нагрівання, каструлю прикрити кришкою і дати маринаду 30 хвилин настоятися.

приготування вишні
1. У банки з вишнею залити маринад. На водяній бані банки стерилізувати 10 хвилин.
2. Дістати банки, закатати кришками, перевернути.
3. Закуска готова через 10 днів.

Фкуснофакти

— кісточки вишні при зберіганні виділяють синильну кислоту, тому їх рекомендується видаляти. Залишити кісточки можна, якщо мариновану вишню планується вжити незабаром після приготування (протягом місяця).

— кісточки видаляють спеціальним приладом або шпилькою (петлею, утвореної ребрами шпильки).

— Банки для маринованої вишні потрібно заздалегідь вимити і простерилізувати.

— водяна баня для стерилізації — це нагрівається на маленькому вогні Каструля з окропом, в яку ставлять банки з маринованою вишнею.

— ще один спосіб стерилізації: банки з вишнею, залитої маринадом ставити на глибоке деко і помістити в духовку (холодну). Виставити режим нагріву 90 градусів. Стерилізувати 20 хвилин.

— Вишня володіє оригінальним смаком і запахом, які посилюються при нагріванні. У наведеному рецепті вказано мінімум спецій, при бажанні в маринад можна додати цедру апельсина, зерна коріандру, мускатний горіх, листочки м'яти, стручок ванілі і навіть корінь хрону. Головне, щоб прянощі не заглушили власного смаку вишні.

— якщо в мариновану вишню додати червоне сухе вино або пару ложок горілки вийде закуска «п'яна» вишня.

— замість винного оцту можна взяти 100 мілілітрів 9% столового оцту або чверть чайної ложки лимонної кислоти.

поділитися з друзями
Рейтинг
(поки оцінок немає )
Сколько варить?