час читання —3 хв.
після вилову креветки заморожують відразу, або після варіння . Виробники відварюють делікатес з кількох причин:
- морепродукти псуються швидко, а висока температура ефективніше холоду знищує бактерії;
- варених креветок простіше розсортувати по пачках, так як заморожується брикет креветок цілком;
- сирі креветки виглядають непривабливо з плямами і слизом. Варка надає продукту привабливість;
- варений продукт економить час споживача. Делікатес потрібно всього лише розморозити і розігріти.
При вічній нестачі часу працюючий споживач віддасть перевагу вже готові варені креветки. Також цим часто користуються кафе і ресторани, щоб подати замовлення до столу клієнта якомога швидше.
вигнутий хвіст креветки сигналізує про якість продукту. Таку креветку зварили практично відразу після вилову. Вона була жива і свіжа.
прісноводних креветок виробник заморожує свіжими, а морські креветки попередньо відварюють.