⏰ як приготувати мариновану смородину на зиму - рецепт і секрети, як зробити заготовку ще смачніше

Скільки маринувати смородину?

10:00
Смородину маринувати півгодини.

Як маринувати смородину

продукти
на 2 літри маринованої смородини
червона смородина — 1,2 кілограм
цукор — 450 грам
9% оцет — 2 чайні ложки
Вода — 800 мілілітрів

Як маринувати смородину
1. Вимити 1,2 кілограма стиглої червоної смородини.
2. Ягоди розмістити в банках, до верху долити воду.
3. З банок воду вилити в каструлю, всипати 450 грам цукру. Зварити сироп.
5. Залити киплячим сиропом червону смородину в банках, прикрити кришками.
6. Стерилізувати банки зі смородиною 3 хвилини.
7. Чайну ложку 9% оцту влити в кожну банку, після чого закатати кришками.
перевернуті банки укутати ковдрою і дати їм охолонути.

Фкуснофакти

— для маринування підійде і біла, і чорна смородина.

— маринувати смородину можна з гілочками . Повна гроно маринованої смородини виглядає ефектно, годиться для прикраси десертів і других страв. Маринована смородина має пікантний кисло-солодкий смак, добре поєднується з м'ясом і рибою.

— При маринуванні смородини можна використовувати спеції . Покласти 5 бутонів гвоздики, 5 горошин запашного перцю і шматочок кориці на дно банки до її заповнення ягодами. Смородина має виражений смак, не варто його перебивати, використовуючи великі кількості спецій.

— Заливка холодною водою, покладеної в банки смородини, потрібно для точного визначення кількості сиропу . 50% води можна замінити смородиновим соком, але тоді норму цукру потрібно подвоїти.

— стерилізувати банки в каструлі з киплячою водою. Зробити маленький вогонь після закипання води.

— можна обійтися без стерилізації — використовувати метод потрійний заливки. Він полягає в заливанні ягід киплячим сиропом з подальшим (через 10 хвилин) зливанням сиропу, його повторним кип'ятінням і поверненням в банки.

— у маринованій смородині зберігаються вітаміни і оксикумарин — речовина, надзвичайно корисне для попередження інфаркту.

поділитися з друзями
Рейтинг
(поки оцінок немає )
Сколько варить?