⏰ ця стаття пояснює всі можливі варіанти пропорцій квасолі і води, розглядає всі випадки

пропорції квасолі і води

10:00
час читання —3   хв.

кількість води, потрібне для варіння квасолі, визначається за такою пропорцією: на 1 частину квасолі береться 3 частини води. Це відноситься до квасолі свіжого врожаю, яка не встигла пролежати довго, і правильно замочувалася. Якщо ж квасоля Стара, зберігається давно, то вона встигла сильно висохнути. Тому води для її приготування знадобиться більше, склянки 4-4,5 — і через сухість зерен, і через більш тривалого варіння.

квасоля, як всі бобові, без води легко прилипає до дна посуду і пригорає. Тому за процесом приготування треба стежити, не допускаючи википання води і доливаючи її при необхідності.

кількість води для замочування квасолі перед варінням також залежить від часу її зберігання. Чим довше лежала квасоля, тим більше вологи вона втратила, і тим більше води потрібно для її замочування. Зерна квасолі збільшуються в розмірах, вбираючи в себе воду, тому для замочування краще взяти посуд великого обсягу і налити воду з запасом. І звичайно, пропорції води — це далеко не найголовніше з правил варіння — важлива також тривалість приготування і правильне замочування.

поділитися з друзями
Рейтинг
(поки оцінок немає )
Сколько варить?