час читання —3 хв.
манна каша, приготована на основі молока, — знайоме всім з дитинства блюдо. Одні люблять її в рідкому варіанті, інші віддають перевагу більш густу. Знаючи вірні пропорції молока і крупи, легко зварити кашу бажаної густоти.
для приготування манної каші в розрахунку на 1 порцію знадобляться:
- 30 грамів манної крупи (це приблизно 2 столові ложки) і 0,3 літра молока (1 повний стакан). Готова каша буде володіти середньою густотою;
- 23 грами (1,5 столові ложки) манки і 0,3 літра молока — для каші рідкої консистенції.
те ж саме співвідношення рідини і крупи залишається, якщо для варіння манної каші використовується вода. У блюдо додаються цукор і сіль — їх кількість варіюється за бажанням. Цукор допустимо замінити медом — так вийде більш корисний варіант. Уже зварену кашу подають на стіл, присмачивши шматочком вершкового масла.