⏰ пропорції гречки і води - на гарнір, на кашу, на суп. Точне співвідношення гречки і води потрібно для варіння.

пропорції гречки і води

10:00
час читання —3   хв.

ПРОПОРЦІЇ ГРЕЧКИ І ВОДИ
на одну порцію розсипчастого гарніру досить буде півсклянки сухої крупи, адже після варіння гречка збільшиться в 2 рази. З цього на одну порцію: півсклянки крупи на повний стакан води або на 1 склянку гречки 2 склянки води. На 2 порції використовуйте 1 стакан крупи і дві склянки води (1:2) відповідно. Для того щоб відміряти три порції можна скористатися звичайною кавовою кухлем об'ємом 300 мл, взявши 1 кухоль гречки на два кухлі води. Пропорції залишаються такими ж навіть коли ви варите гречаний проділ.

ПРОПОРЦІЇ ГРЕЧКИ В ПАКЕТИКАХ
при варінні гречки в пакетиках на 1 — 2 пакетика крупи наливається приблизно півтора літра гарячої води. Для того щоб відміряти таку кількість води відмінно підійде самий звичайний чайник — і розігріли воду і її кількість відміряли.

ПРОПОРЦІЇ ГРЕЧКИ НА СУП
якщо ми готуємо суп з розрахунку 300 мілілітрів (один великий ополоник) на одну порцію, то на один літр супу нам буде потрібно 45 — 60 грам крупи — це приблизно 4 — 6 повних столових ложок.

ПРОПОРЦІЇ ГРЕЧКИ НА КАШУ
якщо для варіння розсипчастого гарніру ми виходили з пропорції одна частина крупи на дві частини води, то для варіння в'язкої каші води потрібно брати більше хоча б в 2,5 рази, але для варіння більш в'язкої каші води можна брати більше в 3, а то і 4 рази. У будь-якому випадку ви завжди зможете виправити кількість рідини, додавши трохи молока або випарувавши зайву вологу.

до речі, крім пропорцій, для отримання смачної гречки є багато інших важливих правил варіння !

поділитися з друзями
Рейтинг
(поки оцінок немає )
Сколько варить?