⏰ чи потрібно промивати гречку?

Чи потрібно промивати гречку?

10:00
час читання —1   хв

Гречку, як і будь-яку іншу крупу, слід промити перед варінням. Робити це слід обов'язково, навіть незважаючи на те, що гречку обробляли на фабриці. Умови на фабриці можуть бути не стірільнимі, тому для спокою і безпеки гречку слід насипати в сито і потримати під холодною водою, перетираючи крупинки пальцями, а для посилення ефекту можна обполоснути крупу окропом. Після цього етапу крупа абсолютно підготовлена до варіння — її необхідно викласти в каструлю, залити водою і просто зварити.

додаткова міра знезараження — прожарювання на сковорідці. Відразу після миття струсіть воду, а гречку викладіть на розпечену сковорідку. Тримайте гречку на сковороді, помішуючи, до утворення насиченого запаху, потім варіть по звичайним способом .

поділитися з друзями
Рейтинг
(поки оцінок немає )
Сколько варить?