це найпростіший спосіб засолювання капусти — мінімум дій та інгредієнтів, максимум заготовки кілограм/год.
Капусту брати осінню, щоб вона була більш хрусткою — починаючи з середини вересня. Вона бродить простіше і виходить швидше. Краще брати качани побільше — їх різати простіше.
що потрібно — для найпростішого способу потрібна тільки капуста і сіль. Додатково можна додати спеції і морква, але тоді спосіб стане трохи складніше.
Покрокове керівництво заготовки капусти на зиму:
1. Прибрати брудні листя, розрізати качани щоб було зручніше шинкувати.
2. Нашаткувати капусту — не дрібнити, для швидкості і якості досить рубати капусту на смужки довжиною 5-7 сантиметрів і шириною 1-2 сантиметри.
3. Розкласти капусту по банках, утрамбувати щоб в банку влізло побільше.
4. Залити холодною питною водою капусту — по плечики.
5. Сіль — на літр банки 1 ложка солі з гіркою.
6. Закрити банку кришкою.
Все!
це дійсно найпростіший спосіб засолювання: без моркви і спецій. За годину за цим способом можна заготовити до 7-10 кілограмів капусти. Щоб ще простіше було подрібнити багато капусти, варто обзавестися кухонним комбайном — він меле капусту вдвічі швидше, ніж при ручному способі.
через 2-3 місяці капуста Просолов і буде готова до вживання в якості апетитної закуски. Термін зберігання — максимум рік в холодному місці.