пшоняну кашу можна вводити в раціон малюка з досить раннього віку. На третій-четвертий місяць після введення прикорму і після знайомства дитини з гречаної і рисовий кашами рекомендується урізноманітнити меню.
зовсім маленьким діткам пшоно розмелюють до стану борошна — наприклад, за допомогою кавомолки. І тільки після цього варять рідку пшоняну кашу . З 10-11 місяців підійде пшенка крупного помелу, а незбиране зерно можна починати варити приблизно з півтора років. Перші варіанти пшоняної каші варяться на воді, потім додаються молоко, фруктові суміші. Дітям, починаючи з 2-3 років, можна вводити в раціон запіканки з пшона, додавати в них родзинки, шматочки фруктів, чорнослив. Багатий на мінерали і мікроелементи продукт подобається дітям за особливий смак і яскравий жовтий колір.