⏰ яка різниця між пшоном і пшеницею?

пшоно і пшениця — в чому різниця?

10:00
час читання —3   хв.

пшоно і пшениця, незважаючи на співзвуччя назв, — абсолютно різні злакові продукти:

  1. Пшениця , яка вирощується в Україні повсюдно, служить сировиною для виробництва борошна і декількох видів круп (пшеничного, манної, Полтавської та «Артек»);
  2. пшоно — це крупа, що отримується з зерен проса.

пшенична каша

з пшениці варять пшеничну кашу. Ця страва є джерелом білка, вітамінів (А, Е) і мінералів, клітковини. Підходить і для дорослого, і для дитячого меню. Каша з пшеничної крупи вариться близько 40 хвилин на слабкому вогні і настоюється перед подачею на стіл.

пшоняна каша

з пшона готують пшоняну кашу, що володіє характерним жовтим кольором. Блюдо багате білками і вуглеводами, мінералами і незамінними амінокислотами. Перед варінням каші пшоно рекомендується замочити на 1 — 2 години, потім промити і готувати близько півгодини на повільному вогні. Пшоно в каші добре розварюється.

поділитися з друзями
Рейтинг
(поки оцінок немає )
Сколько варить?