страви з квасолі та інших бобових часто викликають метеоризм — простіше кажучи, людини здуває годину-другу після прийому в їжу квасолі. Причина цього — зміст в квасолі олігосахаридів, складних вуглеводів, які не перетравлюються організмом людини. Вони викликають посилену роботу кишкових бактерій, що призводить до підвищеного газоутворення і ускладнює травний процес. Саме тому потрібно дотримуватися всіх правила варіння квасолі — щоб метеоризму точно не було.
на майбутнє, щоб точно усунути метеоризм і їсти квасолю без ризику дискомфорту, перед приготуванням замочуйте квасолю на кілька годин. Олігосахариди, що містяться в квасолі, розчиняються під тривалим впливом води, яку краще міняти кілька разів в процесі замочування, потім злити і налити свіжої для варіння. Готувати квасоля потрібно протягом тривалого часу на слабкому вогні, для полегшення засвоєння бажано подавати її з овочами зеленого кольору. Можна додати до неї кріп, який також допомагає знизити газоутворення.