Перловка — це перероблений ячмінь. З ячмінних круп варять каші, роблять хліб, навіть напої (наприклад, шкірі , дуже корисні в тому числі і для шлунково-кишкового тракту). Тому здуття живота від перловки практично виключено. Головне, враховувати правила варіння перловку — все-таки, з порушенням правил замочування навіть при тривалому варінні каша виходить грубуватою і дійсно може викликати метеоризм.
ще один випадок, коли перловка може викликати здуття живота — одночасне її вживання разом з молочними продуктами. Наприклад, якщо після перлової каші випити молока або кефіру. Або якщо повечеряти перловкою з тушонкою — а на ніч з'їсти йогурт.
але у дітей, особливо до 6 років і з особливостями шлунково-кишкового тракту, перловка дійсно з великою ймовірністю може викликати метеоризм і здуття живота. Дітям до 3 років перловку не дають взагалі.