загальновідомі причини, чому постає питання про підігріві холодцю, 3: або ви залишили не розібраний холодець в холодильнику і він застиг прямо в каструлі, або ви зварили багато холодцю і тепер хочете приготувати на його основі суп, або вам потрібно розлити холодець з однієї форми в дві. У будь-якому випадку, при необхідності холодець можна розігріти без будь-яких наслідків — після розігріву він точно так же застигне в холодильнику, як і раніше.
якщо холодець не розібраний, не поспішайте — просто поставте каструлю хвилин на 15 поруч з батареєю, а потім — на Найтихіший вогонь. Важливо, щоб м'ясо, що осіло на дно під вагою верхніх шарів, не пригоріло на дно каструлі.
якщо сам холодець набрид, можна зварити з нього суп. Або розтопити, злити бульйон (можна заморозити його на потім), а з процідженого м'яса посмажити макарони по-флотськи. Ці неочевидні кулінарним новачкам рецепти використовують люди з досвідом, адже всім відомо, що мало холодцю варити безглуздо.