рису в плові може виявитися занадто багато і чисто випадково: наприклад, м'ясо сильно ужарілось, ну або раптом з'ясувалося, що спецій мало для такої кількості рису. Спокій, тільки спокій. Навіть якщо пропорції плову дотримані з великою перевагою на користь рису, плов все ще можна врятувати і повернути приготування в початкове русло.
Якщо ви помітили перебір з рисом в середині приготування , то слід взяти велику ложку і відкласти крупу в іншу каструлю. Інакше під власною вагою рис ризикує перетворитися в кашу. Цей надлишок рису можна доварити окремо і потім заморозити — в майбутньому вийде відмінний ароматний гарнір.
якщо помітили що рису в плові багато в порівнянні з м'ясом і овочами після варіння , то тут важливо не перемішувати плов. Відкладіть часник, а варений рис відберіть і теж заморозьте. Навіть овочевий суп з таким ароматним рисом буде ситним.
і нагадуємо, пропорції в плові — на кожен кілограм рису 1 кілограм м'яса без урахування курдюка і кісткової частини, якщо така є.